Gratis toegankelijke 4 mei-voorstelling in De Maagd

Het is een jaarlijkse traditie: de door het Cultuurbedrijf georganiseerde 4 mei-voorstelling aansluitend op de Dodenherdenking op het Thaliaplein. Jonge mensen (waaronder CKB cursisten en de JMC Roncalli) delen met theater, muziek en dans hun visie op het thema van 4 mei.

Tijdens de Dodenherdenking draait het om het moment van stilte, daarom heeft de 4 mei-voorstelling nu de titel TWEE MINUTEN gekregen. In een klein uur presenteren jonge mensen op het podium hun beleefwereld rondom 4 mei in passende gedichten, speelscènes, zang, muziek en dans. De optredens worden dit jaar verzorgd door CKBeentjes en Grondwerk (dans), CKB Theaterlab-cursisten, Roncalli, CKB Kinderkoor & After-8, Fleur van Tienen (piano/zang) & Albert-Jan Verhees (zang), Colin van Est (piano) & Merel Withagen (zang) en Leonore van der Steenhoven (klarinet). De deuren van De Maagd gaan pas open als de Dodenherdenking in de Thaliatuin is afgelopen, dat is ongeveer om 20:40. Iedereen is dan welkom voor koffie/thee in de theaterfoyer en daarna in de grote zaal voor de voorstelling ‘TWEE MINUTEN’. De toegang is gratis, je hebt geen kaartje nodig. Zie ook www.demaagd.nl. 

‘In Verzet’
Onderdeel van het podiumprogramma zijn scènes uit de door de CKB Theaterlab gemaakte voorstelling ‘In Verzet’. Een theatercursist reageert: “Iedereen heeft zijn eigen bijdrage geleverd aan het stuk. 75 jaar na de bevrijding blijft ook onze generatie de verhalen vertellen. We willen als boodschap meegeven dat alles wat er in die oorlog is gebeurd NOOIT vergeten mag worden.”

4 mei Dodenherdenking

In de Sint-Gertrudiskerk vindt eerst een herdenkingsdienst plaats, aanvang 19:00 uur. Onder leiding van Tamboerkorps Odiles Rapid gaan we daarna naar het Thaliaplein voor de herdenkingsplechtigheid van de Stichting Dodenherdenking. Deze begint om 20.00 uur met twee minuten stilte. Daarna volgen krans- en bloemleggingen. Het programma wordt muzikaal omlijst door Harmonie Kolpings Zonen, jongeren verzorgen een voordracht en burgemeester Frank Petter houdt een toespraak.

 

Bekijk het Facebook-event.

Deel dit bericht