Derde parallel-expositie ‘Lage Landen’ in Galerie Arsis geopend

Afgelopen zaterdag (4 mei) werd de derde parallel-expositie van ‘Lage Landen, Schatten uit het Rijks’ geopend in Galerie Arsis. De expositie is het resultaat van een wedstrijd waarbij zo’n 70 kunstenaars uit Nederland en Vlaanderen via Arsis Kunst en Sociëteit BoZ hun werken hebben ingestuurd.

Parallel aan de expositie Lage landen, schatten uit het Rijks (samenwerking met het Rijksmuseum) exposeert de Stichting Arsis Kunst en Sociëteit met werken van regionale kunstenaars. Deze kunstwerken sluiten aan bij het thema “Lage Landen” en bevatten uittingen in 2D, 3D, installatie, beeld, geluid, statisch of dynamisch. De kunstenaars uit de Lage Landen (Nederland en Vlaanderen) reflecteren op het onderwerp en de tentoongestelde kunstwerken uit het Rijksmuseum.

Ruim 70 kunstenaars hebben zich via Arsis aangemeld. De werken zijn beoordeeld door de directie van de M5 musea (Museum Gouda, Musea Zutphen, Hannemahuis en het Westfries Museum). Gezien het grote aantal inzendingen en geselecteerde werken, worden deze in meerdere exposities gepresenteerd in Galerie Arsis. De mooiste werken van deze wedstrijd, zijn continu gratis te bewonderen in Tuinzaal 1 van het Markiezenhof.

De expositie in Galerie Arsis aan de St. Annastraat nummer 10 is nog tot 26 mei te bezoeken. Toegang is gratis, de galerie is geopend op vrijdag, zaterdag en koopzondag van 12:00 tot 17:00 uur.

Deel dit bericht