Cultuurbedrijf verbindt gitaarscholen voor speciaal optreden

Spelen voor je held, wie wil dat niet? CKB gitaarcursisten en de gitaarleerlingen van Maxim Slock en Sebas Honing krijgen die kans. Zij spelen voor John Petrucci voordat hij de SENA Performers European Guitar Award2019 in ontvangst neemt.

Een door het Cultuurbedrijf georganiseerd ensemble van elektrische en akoestische gitaren studeert daarvoor een Petrucci-stuk in tijdens een (openbare) repetitie op de SENA Performers Gitaar Dag, 23 juni in het Markiezenhof. Deze dag met allerlei workshops en demonstraties is gratis toegankelijk.

‘De kunst van het verbinden’ ziet het Cultuurbedrijf van Bergen op Zoom als haar missie en dat gebeurt nu ook tijdens de SENA Performers Gitaar Dag op 23 juni. Hiervoor werkt het Cultuurbedrijf samen met Gebouw-T en SENA. Die dag zijn er van 12:00 – 17:00 uur allerlei (gratis toegankelijke) gitaaractiviteiten in het Markiezenhof, waaronder de workshop voor het gitaarensemble dat de dag erna optreedt voor John Petrucci. Dit ensemble bestaat uit leerlingen (jong en oud) van het CKB en van de gitaarscholen van Maxim Slock en Sebas Honing. O.l.v. vijf gitaardocenten (drie van het CKB) leren ze een compositie van Petrucci op elektrische en akoestische gitaren. Daarmee geven ze op 24 juni de Amerikaanse gitarist in het Markiezenhof een muzikale ontvangst. Dit gebeurde ook bij de vorige SENA Award-winnaars Joe Bonamassa en Joe Satriani die beiden onder de indruk waren en alle tijd hadden voor de gitaarleerlingen. Later die dag neemt John Petrucci zijn SENA Performers European Guitar Award 2019 in ontvangst bij Gebouw-T.

Gitaarworkshops Sena Performers European Guitar Award 2019
Er zijn op zondag 23 juni nog veel meer gitaaractiviteiten in de diverse ruimten van het Markiezenhof en in Gebouw-T.

  • In de Hofzaal zijn de clinicsen demonstraties van Pablo van de Poel, Jack Pisters, Vedran Mircetic, Adrian Vandenberg, Joe Tal, René van Barneveld en Eric Vaarzon Morel.
  • Voor de workshops in de Educatieruimte (Markiezenhof) en de Verhalenkamer (aangrenzend deel Bibliotheek) speelt het Cultuurbedrijf de verbindende rol. Zij worden gegeven door Kees van Eijck, Laurens Zitman en Harald Heijnen (CKB docenten), Lars van Herel, Maxim Slock, Sebas Honing, Conrad Hultermans en Peter van der Tor.
  • De speciale workshop voor het gitaarensemble dat voor Petrucci speelt is van 13:00 – 14:30 uur in de Verhalenkamer, ook hierbij is het publiek van harte welkom

Aansluitend aan de Gitaardag is er in Gebouw-T een Guitar Night (betaald). Bekijk hier het gehele programma voor de Gitaardag en meer informatie over de Guitar Night.

De Sena Perfomers European Gitaar Dag en de Sena Performers Guitar Night wordt ondersteunt door Sena Perfomers, Aangenaam Bergen op Zoom, De Gitarist, Gebouw-T en het Cultuurbedrijf.

Deel dit bericht