De Bibliotheek en het Cultuurbedrijf organiseren zomeractiviteiten voor de jeugd

Het Cultuurbedrijf en de Bibliotheek Het Markiezaat organiseren samen zomeractiviteiten die kinderen uit groep 3/4 en 5/6 in contact brengen met taal en cultuur. Naar aanleiding van een verhaal of prentenboek gaan de kinderen op woensdagmiddag 10 en 17 juli creatief aan de slag met dans, muziek of media in een twee uur durende workshop.

De zomervakantie betekent voor veel kinderen dat ze minder in contact komen met taal, kunst en cultuur. Ook is aangetoond dat bij velen het leesniveau tijdens deze weken achteruit gaat. Het Cultuurbedrijf en de Bibliotheek willen daarin verandering brengen en slaan daarom de handen ineen door aansprekende en tegelijkertijd leerzame workshops te organiseren. Deze zijn gezamenlijk ontwikkeld door een leesconsulent en een CKB docent. Een mooie samenwerking, waarbij de kinderen op speelse wijze met taal bezig zijn en dit ook nog eens creatief kunnen verwerken. Daarnaast is het voor kinderen die niet of kort op vakantie gaan een mooie kans om andere kinderen tijdens de zomer te ontmoeten.

Praktische informatie

De workshops starten om 14:00 uur en duren tot 16:00 uur en worden per leeftijdsgroep aangeboden (groep 3/4 en groep 5/6). De activiteiten vinden plaats in de Franse Tuin van het Markiezenhof (bij slecht weer wijken we uit naar een ruimte binnen). Je bent welkom via de ingang van de Bibliotheek, Kortemeestraat 17 (‘t Vierkantje).

 

Aanmelden

Meedoen is gratis, maar schrijf je vooraf in, want er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Vol = vol. Stuur een mailtje naar activiteiten@markiezaatsbibliotheken.nl of bel naar 0164-243450. Geef daarbij duidelijk aan voor welke workshop(s) je wilt inschrijven:

 

Woensdag 10 juli 14:00 uur
workshop groep 3-4 (muziek)
workshop groep 5-6 (muziek)

 

Woensdag 17 juli 14:00 uur
workshop groep 3-4 (dans/media)
workshop groep 5-6 (dans/media)

Deel dit bericht