Een bloemetje van de wethouder voor 25 jarig jubileum CKB docenten

Kees van Eijck en Caspar de Jonge kregen op een drukbezochte woensdagmiddag tijdens de Open Lesweek een bloemetje uit handen van wethouder Annette Stinenbosch. Zo werden ze namens het college gefeliciteerd met hun 25-jarig jubileum als muziekdocent bij het CKB dat als onderdeel van het Cultuurbedrijf hoort bij de Gemeente Bergen op Zoom.

“En in die 25 jaar is er heel wat veranderd”, zegt Kees van Eijck glunderend. “Ik begon hier als gitaardocent en als je toen had gezegd dat ik ook in het Markiezenhof rondleidingen voor scholen zou geven en mee zou werken aan andere educatieve projecten, dan had ik gedacht: dat kan toch niet, daar ben ik toch niet voor opgeleid. Maar het kan dus wel, ik vind het leuk en ik doe steeds nieuwe ervaringen op. Eerst gaf ik alleen les in het CKB gebouw en nu ga ik naar buiten: naar de scholen, de wijk in. Dat iedereen dus gewoon muziek mag maken, dat gevoel roep ik graag op. En iedereen is anders. Voor de een is de muziekles een kennismaking met cultuur en voor de ander een vertrekpunt voor: dít had ik heel mijn leven al willen doen! En dat is nou juist het mooie ervan. Muziek maken is voor iedereen, daar zorgen we voor en daarom doe ik mijn werk met plezier!”

 

Caspar de Jonge geeft al 25 jaar zangles lichte muziek bij het CKB. “Het is echt maatwerk: de een gaat als een speer, de ander doet er langer over. En iedereen heeft een eigen muzieksmaak. Van pop tot schlager of zelfs Tibetaanse muziek: het kan hier allemaal. In die 25 jaar ben ik nog geen uitdaging tegengekomen waar ik geen oplossing voor kon vinden, je ervaring helpt natuurlijk mee. Die uitdagingen, daar houd ik van. Als het alleen maar om de noten ging was ik er 25 jaar geleden al mee gestopt.”

Kees en Caspar waren blij verrast met het bloemetje en Annette liet hen blijken hoe trots ze is op deze CKB docenten die zich inzetten om cultuur voor iedereen toegankelijk te maken. Omdat het zo waardevol is en je er veel plezier aan beleeft!

 

Deel dit bericht