PopMonument 2020 gaat door, in aangepaste vorm

Voor muziekliefhebbers is er een lichtpuntje: Er komt dit jaar toch een editie van PopMonument. Dit keer met een heel bijzondere editie. Op zaterdag 12 september openen Gebouw-T, de Ontmoetingskerk en Het Markiezenhof in Bergen op Zoom haar deuren voor de mooiste muziek. Kleiner, intiemer en bijzonderder dan ooit

Vanwege de maatregelen rondom corona zal het evenement dit jaar in aangepaste vorm worden georganiseerd. Het carrouselmodel blijft behouden, maar wel op minder locaties. Zo kunnen bezoekers binnen de regels genieten van een breed scala aan muziek: van singer-songwriters tot jazz en elektronische muziek.

PopMonument strijkt neer op drie locaties: Ontmoetingskerk, poppodium Gebouw-T en ‘in en rondom’ het Markiezenhof. Bezoekers worden verdeeld in 3 groepen van maximaal 80 bezoekers. Elke artiest speelt 3 sets. De eerste namen zijn bekend: Klangstof en Meskerem Mees. Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

In het Markiezenhof wordt de groep van 80 bezoekers ingedeeld op 4 bijzondere plekken, waaronder de Hofzaal en de Bibliotheek. Welk optreden je precies krijgt, blijft lang een verrassing. Vlak voor het festival krijg je de keuze die bepaalt welke artiest je gaat zien.

De Ontmoetingskerk, dit jaar voor het eerst een PopMonument-locatie, wordt extra in de spotlight gezet. Een kunstenaar gaat aan de slag met deze prachtige locatie en laat zich inspireren door het monument, de bijzondere tijd waarin we nu leven en de artiest. Wie met dit bijzondere werk aan de slag gaat, wordt later bekend gemaakt.

Om het festival voor zoveel mogelijk muziekliefhebbers toegankelijk te maken, zijn er alleen tweepersoonstickets verkrijgbaar. Er zijn minder kaarten verkrijgbaar dan voorgaande jaren, er is namelijk maar plek voor 240 bezoekers. PopMonument vindt plaats op zaterdag 12 september. De kaartverkoop start a.s. vrijdag om 10.00 uur via de website van Popmonument.

 

Deel dit bericht