Het gròòte voorleesféést fillemke

Vorig jaar waren meer dan duizend kinderen van de Bergse basisscholen live getuige van het heerlijke reuze-neuze-voorleesféést in de verhalenkamer van de bibliotheek. Ook dit jaar is er weer een gròòt voorleesféést, alleen nu niet live, maar met een echte film. Alle kinderen uit Bergen op Zoom kunnen zo, ondanks alle corona-maatregelen, toch de avonturen meemaken van Jet en haar pet. Dat kan thuis, maar misschien ook al wel op school, samen met de juffen en meneren.

De Pet van Jet

“Jet heeft een pet, en een hoed, en nog een, en nog een. Maar oei, Wana vliegt voorbij. Wat een wind. Alle hoeden en petten waaien weg. Ziet Jet ze ooit weer? Gelukkig wordt Jet door heel veel mensen geholpen. Zal het kroontje van de nieuwe Oog’eid ook teruggevonden worden?”

Dit boekje met prachtige prenten is geschreven en geïllustreerd door Els van Egeraat uit Bergen op Zoom en voor deze gelegenheid als voorleesverhaal herschreven door Cees van Broekhoven.

Fillemke en meer…

Om de kinderen in deze tijd tóch te kunnen bereiken met het gròòte voorleesféést is film het perfecte medium. Bigboy filmproducties heeft het voorleesverhaal sfeervol in beeld gebracht, met voorleesmeneer Cees, de muziekadjudant van het Cultuurbedrijf en natuurlijk tekenjuffrouw Els met haar prachtige prenten. Na het beleven van het verhaal kunnen de kinderen ook nog aan de slag met diverse talige verwerkingsopdrachten gemaakt door een leesmedia-consulent van de Bibliotheek.

B(l)oeiende samenwerking

Het gròòte voorleesféést komt tot stand dankzij een samenwerking van Stichting Vastenavend, Bibliotheek West-Brabant, het Cultuurbedrijf en dialectgenootschap de Berregse Kamer en wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Kindervastenavend.nl

is het verbindende platform waar Vastenavend en onderwijs samenkomen. Via deze website kan het gròòte voorleesféést fillemke vanaf 1 februari worden bekeken en de lessuggesties worden gedownload: www.kindervastenavend.nl

Deel dit bericht