Het Cultuurbedrijf

De kunst van het verbinden

Museum het Markiezenhof, theater De Maagd en het CKB (Centrum voor de Kunsten Bergen op Zoom) vormen samen het Cultuurbedrijf Bergen op Zoom. Hier komt een scala aan cultuur samen in een gevarieerd aanbod voor jong en oud. Professionals zorgen overal voor cultuur op maat, met volop variatie en lage drempels, zodat iedereen op zijn of haar manier van kunst, cultuur en cultureel erfgoed kan genieten.

 

Theatervoorstellingen, concerten, cursussen, historie, expositie met bij behorende activiteiten, projecten in de zorg, in de wijk en op scholen… Het Cultuurbedrijf is er voor iedereen, als de verbinder van kunst, cultuur en erfgoed in Bergen op Zoom.

Samenwerken voor meer cultuur

Wij stellen onszelf ten doel – samen met anderen – zoveel mogelijk mensen in en buiten de stad kunst, cultuur en erfgoed te laten beleven. Vanuit de maatschappelijk bewuste visie dat kunst en cultuur bijdraagt aan een waardevolle samenleving en sociale cohesie.

 

Hierin nemen wij een verbindende en ondernemende rol. Daarom vind je ons als initiator, creator of samenwerkingspartner terug bij allerlei evenementen en activiteiten in en om Bergen op Zoom.

Plezier, passie en professionaliteit

Alles wat we doen staat in het teken van de passie van onze deelnemers en bezoekers. Of het nu gaat om het beleven van een voorstelling, een bezoek aan ons museum, het bespelen van een instrument of het genieten van de monumenten. We geven ruimte aan deze passie en brengen plezier in het beleven ervan.

 

Professionals en vrijwilligers, allen met een passie voor de kunst en voor hun vak, zorgen ervoor dat elke ervaring zo optimaal mogelijk is. Dat doen we niet alleen. Waar we kunnen werken we intensief samen en waar we zelf de kennis niet in huis hebben halen we experts erbij. Daarnaast delen wij onze expertise en mogelijkheden graag met andere culturele verenigingen en organisaties in projecten, cocreaties en coproducties.

Behoud en innovatie

Ons cultureel erfgoed is belangrijk voor de stad en toekomstige generaties. Onze monumenten zijn geliefd, onze geschiedenis van onschatbare waarde. Daarom zet het Cultuurbedrijf zich in dit erfgoed te bewaken en door te geven.

 

Dit doen wij door aandacht te hebben voor zowel behoud en als vernieuwing. Door het opzetten van innovatieve projecten vanuit onze KunstRoute die beide aspecten bevatten, zorgen we dat Bergen op Zoom voor bewoner en bezoeker herkenbaar, aantrekkelijk en uitnodigend is en blijft.